
Kvalita se utváří
Jedná se o nezbytnou fázi, která utěsňuje tvar a vysokou kvalitu těstovin Valle del Grano. Hrubá struktura bronzové zápustky, která byla použita pro vytlačování, v souladu s nejstarší tradicí, opouští svou značku na těstovinách jako stopu, dává jí ideální strukturu pro zachycení omáček a nikdy je nechá jít
Kvalita získává svou podobu
Hrubá struktura bronzové lisovací formy, kterou je těsto následně protlačeno, zanechává na těstovinách svou charakteristickou stopu v podobě drobných drážek, které těstovinám dodávají speciální povrch, který je ideální pro dokonalejší spojení s omačkami a zálivkami. Jedná se o naprosto nezbytnou fázi výroby, která se opírá o dlouholetou rodinnou tradici.


Nejcitlivější okamžik
Po extruzi zůstává hmotnost směsi ještě 30% vody. Produkt nelze v tomto stavu snadno uložit. Proces pokračuje v sušící fázi.Jedná se o nejjemnější okamžik celého výrobního cyklu, ve kterém jsou těstoviny odvětrávány, dokud se jejich obsah vlhkosti sníží na maximálně 12,5%.
Nejcitlivější okamžik
Po protlačení těsta bronzovým lisem směs stále ještě obsahuje přibližně 30% vody a bylo by tedy velmi obtížné takový produkt skladovat. Následuje další část výroby a tou je sušení. Těstoviny se nechávají pozvolna schnout až do okamžiku, kdy jejich vlhkost nepřekračuje 12.5%


Návrat do přirozené svěžesti
Po sušící fázi necháme těstoviny odpočívat a získávat jejich přirozenou strukturu a svěžest.
Musí proto být chlazeno a to je poslední část výrobního cyklu, který přivede produkt zpět na pokojovou teplotu.
Návrat k přirozené čerstvosti
Po důkladném vysušení se těstoviny nechávají odpočinout, aby získaly zpět svou strukturu a svěžest. Z tohoto důvodu se těstoviny musí nejprve zchladit. Poté přijde na řadu závěrečná část výrobního procesu, ve kterém se finální produkt přivede zpět k pokojové teplotě.
