Krátké těstoviny
Penne, mezze penne a rigatoni. Rigatoni jsou kratší těstoviny s širším otvorem, penne jsou skrojené na šikmo a užší. Tyto krátké těstoviny jsou velmi univerzální. Skvěle se hodí k pokrmům drobnějšího charakteru a k omáčkám, protože mají tu výhodu, že jejich trubkovitý tvar umožňuje pokrmu proniknout dovnitř.

PenneRigate n.130

MezzePenneRigate n.131

SedaniniRigati n.112

Fusilli n.198

Rigatoni n.172

MezziRigatoni n.173

Tortiglioni n.220

DitaliRigati n.133

GnocchettiSardi n.490

AnelliSiciliani n.180

Farfalle n.246

Gigli n.385

PipeRigate n.186
Dlouhé těstoviny
Mezi nejznámější zástupce dlouhých těstovin patří bezesporu špagety, linguine ( někdy také nazývané „placaté špagety“ ) a tagliatele. Zatímco špagety tradičně doprovází maso a rajčatové pokrmy, linguine jsou často podávány s mořskými plody nebo pestem.

Spaghetti n.16

Vermicelli n.19

Linguine n.28

Fettuccelle n.29
Polévkové těstoviny

Stelline n.260

AciniDiPepe n.265
