Pozice a klima
Valle del Grano těstoviny se vyrábí v srdci Sicílie, v úrodných údolích pšenice v provincii Enna, která se může pochlubit ideálním klimatem pro pěstování jemné pšenice s intenzivní žlutou barvou.
historie a pšenice
Strategická poloha údolí Dittaino, jediného nepřetržitého plochého pozemku mezi provinciemi Catania a Enna, byla od doby starověkých římských dnů velmi příznivá pro pěstování tvrdé pšenice.
Jeho výroba pšenice, rozšířená v římském věku, leží za společnou definicí údolí jako sýpky římské republiky, protože její pšenice byla poté přepravována přes moře až do doby, než dosáhla Říma.
Údolí Dittaino produkuje různé odrůdy jemné jakosti tvrdé pšenice s minimální koncentrací bílkovin 13%, založené na ročních sklizních.
mezi farmáři, s farmáři
Zemědělci jsou naším referenčním bodem, naší rozšířenou rodinou: muži a ženy země, kteří díky své tvrdé práci a odhodlání dýchají život do kvalitních odrůd tvrdé pšenice.
Chutě starého údolí
Řada archeologických památek z roku 7,300 – 6,500 př.nl se objevila s důkazem, že v této době pěstuje pšenice na Sicílii.
Sicílie je sýpka srdce Středozemního moře, díky příznivému terénu a počasí, které jsou vhodné a kritické pro zemědělství, a zejména pro mnoho druhů zrníkových rostlin, jako je pšenice.